Hello and goodbye Sri Lanka

Vi började och avslutade vår underbara Sri Lanka resa här, i Colombo. En spännande stad som hade en hel del att erbjuda!

Och medan regnet ööööser ner utanför fönstret hemma i Sverige så tänker jag på den varma betongen, att inte behöva frysa en enda sekund och att stiga upp tidigt för att hinna se solen gå upp över palmerna.

Som en sista dag försökte vi summera de senaste veckorna, vilket alltid blir något i stil med “herreGUD vilken resa!!”. På Stories har jag pinnat alla stories, men det kommer bli ett tipsigt inlägg här också, och jag börjar med två hotell: Galle Face Hotel där vi åt sista kvällen, ett otroligt piffigt kolonialt hotell. Och så bodde vi över på Jetwing Colombo Seven som var både prisvärt och trevligt.

February 18, 2020

Dreamspace – cafés

En liten dröm jag har? Att någon dag få öppna en liten kaffebar. Inget avancerat, bara att den ska vara supersnygg med superbra kaffe. Borde väl räcka?

Jag älskar att inspireras av caféer runt om i världen, som av det här, Via Porta, i Melbourne som Studio Esteta ligger bakom. Stengolvet hade jag kunnat vara utan, men i övrigt så tycker jag färg- och materialval är underbara! Och så har jag en svaghet för italienska inslag.

Fler bilder hittar ni hos ursprungskällan.

January 21, 2020

5 Los Angeles tips

Dags för en liten tipslista från LA!
Vi börjar med kaffe och frukost eftersom dagarna brukar ske i den ordningen. Både Great White och Rose är väldigt bra och hippt med en meny som passar de flesta. (Och bra kaffe, clearly.) Båda ligger vid Venice Beach.

Fratelli på Melrose Avenue är trevligt om ni skulle befinna er i de hoodsen, maten känns både rustik och väldigt amerikansk. I dessa krokar finns även den instagramhypade väggen från Paul Smith butiken om ni skulle vara selfiebenägna.

På samma gata ligger i alla fall Melrose Umbrella Co som serverar riktigt bra cocktails. Jag har hört att det är ganska livat (på ett bra sätt) här framåt småtimmarna, och ett riktigt mysigt ställe att smita inom för en drink på kvällen. Är ni hungriga kan de även lösa den biffen via en ganska klassisk barmeny.

Mitt femte och sista tips får bli American Beauty i Venice, här äter ni riktigt god och okomplicerad middag, en hel del kött, men de vegetariska rätterna var otroligt välkomponerade. Ni har ju också möjligheten att smutta på en cocktail i den mysiga baren, det räcker långt när man är på det humöret. Tydligen missade jag dock att ta bilder från stället, så ni får ett bonustips: Venice Ale House! Ölprovning i solnedgång är inget man är bortskämd med i Malmö.

 

January 16, 2020

Short report from LA

Jag veeet, det var ca fjorton tusen år sedan jag var där nu, men med tanke på att vädret är sämst och jag har januaridepp så måste jag boosta både mig själv och min plattform med sol, palmer och härliga minnen där jag slapp tolv lager kläder.

Fenomenala solnedgångar och ‘merican breakfast, en led ju inte direkt under den där veckan i november.

Evigt tacksam över att jobbet kan följa med mig lite varstans, just här var det lite trög uppkoppling vilket orsakade en svettpärla eller två. Tröstade mig med livets godaste kombucha.

En takterrassdrink innan vi gick på spelning? Yes please! Downtown är oerhört underskattat i LA, fantastisk stadsdel.

Vi bodde i Venice dock, ett hipstermecka helt klart, och jag förstår varför – laid back, otroligt café- och restaurangutbud, aktivt och generellt djävligt härligt.

Sol och snygga väggar, överallt varje dag.

Sista morgonen tog jag en promenad i området och inspirerades av alla coola, konstiga, och dyra, Venice hus.
Gudars vad jag längtar efter sol nu.

January 3, 2020

Hey!

Men hej! Så skralt det var med inlägg här då? Dags för en uppdatering! Jag har ju varit ute och rest lite sen sist – Paris och LA efter Barcelona, så jag tänkte att det vore trefvligt med lite soliga tips kanske? (För ja, Paris var faktiskt soligt! Men kanske inte av typ som en får i LA, but still.) Nåväl, med tanke på att jag varit en sjuk rishög senaste veckan så känns detta som en nystart, samt peppigt med december och jul väl?! Glad måndag i alla fall!

Oh hey! Gosh it’s been a slow update on this platform? Time to get back! I’ve traveled a little since the last time I posted – Pars and LA after Barcelona, so I figured I could share some sunny tips perhaps? (Because yes, Paris WAS indeed sunny! Not in the same way LA is, but still.) Anyway, I’ve been a sick sack of poo last few days so this feels like a fresh new start, plus december and xmas is kinda exciting no!? Happy Monday however and speak soon!

December 9, 2019