Lisbon home visit

Två månader i Lissabon medför ett överbelamrat bildbibliotek på mobilen, så, dags att välja ut några godbitar!

Jag var t ex på ett event som min nyfunna vän Sofia styrde upp en lördag eftermiddag, i en så vansinnigt vacker lägenhet på två våningar och med vågade men genomtänkta färgval.

Och med detaljer som kändes både personliga och noga utvalda.

Balkongdörrarna stod på vid gavel och Sofia bjöd alla som ville på ett eftermiddagsglas svalt vin eller öl.

I rummen hade hon tillsammans med ett par andra konstnärer hängt upp deras verk
som man både kunde köpa eller enbart inspireras av.

Och på någon vänster hamnar en ju alltid i köket, även om främsta anledningen var ost i detta fallet.

Inte lätt att hålla tassarna borta innan fotografen var på plats och skulle plåta eventet…

Ovanvåningen då? Lika mysig den! Och annorlunda, men med samma fingertoppkänsla.

Kanske här jag ska bo nästa vinter?

March 15, 2019

Cafe Dede’s

Dags för en ny Lissabon favorit!
Cafe Dede’s
är ett mysigt litet ställe som erbjuder en meny med riktigt kvalitativa enkla rätter gjorda med kärlek.

Time for a new Lisbon favorite!
Cafe Dede’s is a cosy place that offers delicious, simple dishes made with quality and love.

Och gott kaffe så klart!

And tasty coffee of course!

Ovan mumsiga skönhet var en avocado smash med marinerad feta (!), lime, rädisor, mint,
koriander, picklad ingefära och picklad lök. Tjena.

The beauty above? An avo smash with marinated feta (!), lime, radish, mint,
coriander, pickled ginger and pickled onion. Cheers. 

På fredagar håller de dessutom öppet för middag med ett unikt erbjudande för kvällen,
som t ex en rätt + öl för €10.

They’re also extend their opening hours for dinner on Fridays with a unique offer for the evening,
like a dish + beer for €10. 


C A F E   D E D E ‘ S
Rua de Sant’Ana à Lapa 33B
1200-673 Lisbon

Open: Tue-Sun 10-16

March 10, 2019

Friday mix

Första mars! Årets i särklass värsta månader är över! Nu har de ju varit oerhört fröjdefulla för min del eftersom jag lyckats spendera dem i Lissabon, och det var tveklöst ett bra knep för överlevnad. På tisdag återvänder jag hem till Malmö, och jag längtar faktiskt! Mest efter mina favoritpersoner men även efter jobb, min lägenhet och att få möta våren hemma i Skåne (och Köpenhamn hehe).

Men nu ska jag maxa denna kommande helgen! Idag har jag jobb över hela stan, så jag ska hyra scooter så jag hinner med alla stopp.
Ha en riktigt fin helg!!

March 1, 2019

A quick hello!

Dagarna i Lissabon fylls av jobb, träning, matlagning, och besök! Senaste veckorna har gått i en rasande fart och jag börjar få lite lätt panik över att mina två månader här är över snart?!

The days in Lisbon are filled with work, exercise, cooking, and visitors! The last few weeks has flown by and I’m slightly panicking my two months here are almost over?! 

Idag satt jag hursomhelst här på Hello Kristof och jobbade efter morgonens träningspass, känner att det är det enda jag hinner nu, att träna på morgonen, för att sedan maxa jobb och gäster (idag anländer föräldrarna!). Så, ingen semester per se här inte även om många säkert tror det. Huvudet är dessutom fyllt av bryderier så vissa dagar har jag verkligen längtat hem till mitt vanliga liv. Men det är ju även sådant som är nyttigt – att vara iväg en längre tid för att sedan få en ny syn på vad jag vill fylla min vardag med.

Hoppas ni har en riktigt fin onsdag, har hört att våren är på ingång!

Today I decided to work from here at Hello Kristof after this morning’s gymsession, that seems to be my only way to get a workout these days, during the morning, to then maximize work and visitors (my parents are arriving today btw!). So, not really the definition of a holiday per se even if some might think so. Plus my head is spinning with worries and some days I am longing to go back to my normal life. But those things are also good – to be away for a longer period of time to get a different point of view of what I want my days to contain. 

Hope you’re having a wonderful Wednesday, I’ve heard spring is arriving back home! 

February 27, 2019

Lately

Gudars är detta redan 2 veckor sedan?! Men lyckan när mina två närmsta vänner intog Lissabon visste inga gränser, SOM jag älskade varenda sekund de var här!

Första frukosten intogs på Café Janis, inget jag ville att de skulle missa när de var i stan. Och där satt vi i solen, jag vet ärligt talat inte hur länge, och pratade om våra liv, delade minnen och peppade varandra.

Både Stina och Pex har varit i Lissabon förut, så det fanns inga direkta “måsten” på deras agenda vilket gjorde att vi mest kunde strosa runt och njuta av sol, sällskap och atmosfär. Som på marknaden i Santa Clara, supermysig stämning just den här dagen.

Värmande solstrålar i januari och februari, en svensk vet exakt hur ljuvlig den känslan är.

På vägen hem stannade vi till vid utsiktsplatsen som ligger runt hörnet från där jag bor, och här maxades njutet i form av kylda drycker och en krispig och krämig pastel de nata.

Sen pinnade vi hemåt och fångade solnedgången från balkongen samt gjorde oss redo inför middagen.

Jag hade bokat bord på Prado, men stod på väntelistan, och eftersom jag velat testa denna restaurangen länge blev jag glad att vi lyckades få ett bord trots kort varsel! Sen var Lissabon-vistelsen över för vår kära Pex som fick bränna norrut redan på söndag morgon.

Men jag och Stieg sprätte vidare innan det var hennes tur att åka hem. Lite mulet den dagen och märkligt nog kändes det mer som vår då? Måste varit det lite kallare ljuset men med ljumma temperaturer.

Bästa helgen i Lissabon så här långt, utan tvekan. Platser handlar ju inte bara om platser, utan personer man upplever dem tillsammans med.

❤︎

February 14, 2019