Friday mix

Hej och glad fredag! Idag kör vi ett tre-rekommendationer-tema:
→ Lördagsbruncha på nyöppnade Rawtastic, jag gjorde ett reportage för några år sedan om deras Berlinrestaurang som jag älskar, så jag är mycket glad att de äntligen öppnat i Malmö!
→ Om någon av er råkar ha planer på att resa till San Francisco så kan man spana in den här matnyttiga fina listan.
→ Och slutligen, om du inte nödvändigtvis vill ha musik i bakgrunden när du sitter och jobbar, läser, städar, pysslar i hemmet, planterar blommor eller whatever aktivitet så kan man istället välja såna här mysiga små ljud. Går även att kombinera. Min favvo under vintern var brasan och sorlet, jag låtsades att jag satt på ett café i London eller nåt. Ibland slog jag på regnet också för extra mysfaktor och trovärdighet. Men det kanske man inte vill ha nu? Puss!

Hej and happy Friday! So instead of a recap, let’s do a three-recommendations-theme:
→ Saturday brunch at a Rawtastic, one of my favorite places in Berlin who just opened up in Malmö! 
→ If anyone happens to have plans to god to San Francisco, check out this great list of places to eat.
→ And finally, if you’re not in the mood for listening to music while working, reading, planting plants or whatever it is you’re doing, you can play this kind of cosy sounds instead. You can also combine several ones. My favorite during winter was the fire combined with coffee shop, pretending I was in a cafe in London or something. Sometimes I even added the rain for extra cosyness and credibility hehe. But you might not want that now? Happy weekend!

May 18, 2018

Kitchen shelf

Just nu är jag på jakt efter en hylla i mitt kök. Ett diskret hyllplan som smälter in i väggen, men än så länge har jag bara hittat inspirationsbilder, inga direkta lösningar för detta fenomen. Så jakten fortsätter och jag ska försöka ta reda på hur man bäst sätter upp en utan synlig upphängningsmekanism. Bilden som har en kran i mässing är den som bäst stämmer överens med lösningen i mitt huvud…

Där uppe ska den alltså sitta, mitt i mellan lampan och blomman ungefär. Vad tror ni om det?

May 17, 2018

Rhubarb and apple compote

Den finaste typen av gåvor – från mina föräldrars alldeles egna trädgård. Nu ska det göras rabarberkompott här hemma!

En annan typ av gåva är en stund med Eva som annars bor i Berlin och Singapore, över en frukost innehållandes bircher muesli med äppelkompott och avokado med pocherat ägg hos Atrium. En god start på vilken dag som helst.

May 12, 2018

Friday mix

Jo men det är ju tydligen fredag? Det var ju fredag i förrgår också, typ? Då satt jag dock på ett tåg som rullade in till Malmö C 3.30 på natten, som egentligen då skulle anlänt 23.30.
Oh well, så pass skönt att det var helgdag igår så man ändå kunde sova ut lite hehe. Och vad ger mer energi och livskvalitet än häng med bästa vänner? Vi satt på Noir och spånade på kommande resor, och fick sedan tummen loss att även jobba ett par timmar. Idag har jag hängt med en kär vän samt världens bästa föräldrar som kommit till Malmö och hjälpt mig med en massa fix i lägenheten. Nu blire kvällsskift med bildredigering och serier! Hoppas ni får (eller redan har) en riktigt fin helg!

So it’s apparently Friday? But it was kind of Friday on Wednesday too? Although I was on a train which arrived in Malmö around 3.30 am when estimated arrival time was 23.30… 
Aja, good thing it was a public holiday the day after! And what gives you more energy than hanging with your best friends? We were sitting in the sun at Noir and planned our next travels, and actually got productive and worked for a couple of hours together. Today I spent the morning with a dear old friend, and my beloved parents came and spent their afternoon with me in Malmö. Such a good day, which I round up with a photo editing evening shift. Hope you’re having a lovely weekend! 

May 11, 2018

New work!

Jag gör ju lite plåtningar här och där, men det är sällan bilderna hamnar på min egen blogg, så jag tänkte vi kunde ta en titt på min senaste session tillsammans med mina favoriter Anja och Alex.

De hade nämligen ett samarbete med Adidas och bad mig plåta, vilket jag så klart väldigt gärna gjorde, en lycka att få jobba med dessa proffs!

Utmaningen blev att plåta i solnedgång, man har inte jättemånga minutrar på sig när ljuset står alldeles perfekt, särskilt inte när det rullar in mörka moln i en oroväckande hastighet…

Men det blev bra, och vi blev så pepp på att springa mer i stadsmiljö, så det ska jag ge mig på ikväll tänkte jag, eftersom jag ju ändå befinner mig i Stockholm dessutom! Vad föredrar ni, att springa i stad eller skog? Eller någon annanstans?

Om ni vill få garanterad springpepp så läs Anjas motivernade inlägg här och Alexandras kloka ord här, jag lovar att ni får motivation till rörelse!

May 8, 2018