5 Los Angeles tips

Dags för en liten tipslista från LA!
Vi börjar med kaffe och frukost eftersom dagarna brukar ske i den ordningen. Både Great White och Rose är väldigt bra och hippt med en meny som passar de flesta. (Och bra kaffe, clearly.) Båda ligger vid Venice Beach.

Fratelli på Melrose Avenue är trevligt om ni skulle befinna er i de hoodsen, maten känns både rustik och väldigt amerikansk. I dessa krokar finns även den instagramhypade väggen från Paul Smith butiken om ni skulle vara selfiebenägna.

På samma gata ligger i alla fall Melrose Umbrella Co som serverar riktigt bra cocktails. Jag har hört att det är ganska livat (på ett bra sätt) här framåt småtimmarna, och ett riktigt mysigt ställe att smita inom för en drink på kvällen. Är ni hungriga kan de även lösa den biffen via en ganska klassisk barmeny.

Mitt femte och sista tips får bli American Beauty i Venice, här äter ni riktigt god och okomplicerad middag, en hel del kött, men de vegetariska rätterna var otroligt välkomponerade. Ni har ju också möjligheten att smutta på en cocktail i den mysiga baren, det räcker långt när man är på det humöret. Tydligen missade jag dock att ta bilder från stället, så ni får ett bonustips: Venice Ale House! Ölprovning i solnedgång är inget man är bortskämd med i Malmö.

 

January 16, 2020

Short report from LA

Jag veeet, det var ca fjorton tusen år sedan jag var där nu, men med tanke på att vädret är sämst och jag har januaridepp så måste jag boosta både mig själv och min plattform med sol, palmer och härliga minnen där jag slapp tolv lager kläder.

Fenomenala solnedgångar och ‘merican breakfast, en led ju inte direkt under den där veckan i november.

Evigt tacksam över att jobbet kan följa med mig lite varstans, just här var det lite trög uppkoppling vilket orsakade en svettpärla eller två. Tröstade mig med livets godaste kombucha.

En takterrassdrink innan vi gick på spelning? Yes please! Downtown är oerhört underskattat i LA, fantastisk stadsdel.

Vi bodde i Venice dock, ett hipstermecka helt klart, och jag förstår varför – laid back, otroligt café- och restaurangutbud, aktivt och generellt djävligt härligt.

Sol och snygga väggar, överallt varje dag.

Sista morgonen tog jag en promenad i området och inspirerades av alla coola, konstiga, och dyra, Venice hus.
Gudars vad jag längtar efter sol nu.

January 3, 2020

Hey!

Men hej! Så skralt det var med inlägg här då? Dags för en uppdatering! Jag har ju varit ute och rest lite sen sist – Paris och LA efter Barcelona, så jag tänkte att det vore trefvligt med lite soliga tips kanske? (För ja, Paris var faktiskt soligt! Men kanske inte av typ som en får i LA, but still.) Nåväl, med tanke på att jag varit en sjuk rishög senaste veckan så känns detta som en nystart, samt peppigt med december och jul väl?! Glad måndag i alla fall!

Oh hey! Gosh it’s been a slow update on this platform? Time to get back! I’ve traveled a little since the last time I posted – Pars and LA after Barcelona, so I figured I could share some sunny tips perhaps? (Because yes, Paris WAS indeed sunny! Not in the same way LA is, but still.) Anyway, I’ve been a sick sack of poo last few days so this feels like a fresh new start, plus december and xmas is kinda exciting no!? Happy Monday however and speak soon!

December 9, 2019

Friday mix

En vecka och workshop i Barcelona äro snart till ända, och det har varit fantastiskt kul, utmanande och lärorikt. Pia är så inspirerande och generös, vilket har gjort att jag fått den boost och pepp jag strävade efter när jag anmälde mig.
Nu längtar jag hem till min bästa person, så det blir skönt med helg och ta det så lugnt som möjligt för att smälta alla nya intryck och den kunskap jag fått på köpet. Glad fredag!

One week and a workshop in Barcelona is coming to an end, and it’s been superfun, challenging and rewarding. Pia is so inspiring ang generous, which gave me the boost I was aiming for when I signed up. I can’t wait to get home to my best person and to chill for the rest of the weekend to just digest the impressions and knowledge I got along the way. Happy Friday! 

October 25, 2019

Three recommendations

Hej i höstrusket! Här kommer en rekommendationslista för mörka, mysiga oktoberkvällar:

1. Emma Hambergs senaste bok
Resten av allt är vårt, hennes senaste, lyssnade jag ut på några dagar. Jag älskar hennes böcker och sätter hon läser upp dem på. Går bara runt och myser med henne i öronen, och hennes sätt att skriva på är fyllt med humor och djup. Läs!

2. Serie – Lyckomaten, SVT
Varje gång någon tar upp matens betydelse för hälsan blir jag så lycklig. I detta fallet är det Tareq Taylor (mest fantastiska kocken som finns? I think so.) och Sofia Ståhl som håller i programmet. Det är pedagogiskt, inspirerande och… enkelt: laga mat från grunden och prioritera dig själv. Self-care alltså.

3. Serie – After Life, Netflix
Jamen ni vet, det är ju höst och därmed serietider, så här kommer ännu en serierekommendation med Ricky Gervais i huvudrollen. Och detta ÄR så bra. Den är djup, humoristisk, sorglig och fin på samma gång.

Bilder via Ouur och Pinterest.

October 16, 2019