Stockholm recommendation

Min senaste upptäckt i Stockholm? Allegrine! Det var en ren tillfällighet att jag sprang på detta trevliga ställe när jag släpade runt på tre miljoner väskor i Vasastan väntandes på mitt tåg till Skåne förra veckan.

Grejen är att det ligger ganska otippat på en sidogata från Sveavägen, så det är liksom en central liten oas mitt i smeten. Jag slog mig ner på bakfickans uteservering (Bar Étable) och spejade ut över restaurangen som låg mitt emot. Fick dessutom tjuvkika på sommarmenyn som serveras fr o m imorgon tror jag! Eller så är den redan igång, beats me, såg oerhört lovande ut i alla fall!

Jag lät min svett torka in i sällskap med ett kallt glas vin, spanska mandlar och ypperlig service innan jag fick hasta vidare. Men tips alltså!

July 19, 2018

Lately

Jaha hörrni, vad har fastnat i mobilkameran sen sist då? Lite spridda konfettiskurar skulle jag säga. Det har bl a hängts på konsert, Ed Sheeran underhöll Ullevi helt på egen hand på den där stora scenen. Mycket coolt.

Och så har jag plåtat bröllopsfest! Lina som jag träffade i Australien när vi pluggade där samtidigt (vilket alltså är… 11 år sedan, maj gad.) och Andy bjöd in på festligheter i Rönne Kapell. God mat, en salig blandning roliga människor och en vacker sommarkväll är ett vinnande koncept.

Alltid på jakt efter den där solnedgången.

Jag har varit hemma i Munka också! Hängt med familjen, och så släktingar som jag inte träffat på 10 år (många återföreningar denna sommaren).

Passat på att springa i skog istället för stad, grillat och njutit av det lugna tempot med rätt personer. Och så, för ovanlighetens skull, så tog jag flyget till Stockholm på måndagen, tågen har bara strulat FÖR mycket den senaste tiden, 4 timmars försening är nog ändå rekord hittills. Eller nej förresten, det hände ju senast i juni? Aja, att vara i tid är i alla fall inte SJs grej.

Så, här är jag nu, jagar fler solnedgångar och jobbar sista rycket innan jag är hemma i Malmö igen lagom till helgen och festligheterna som väntar där! Hoppas ni har ljuvliga sommardagar!

July 18, 2018

3 x reads

Hej vad dagarna går! Jag hoppas de går betydligt långsammare för er som inte jobbar? Att ni hittar ro och har tid för lugna stunder i skuggan. Väl där kan man ju alltid läsa något? Så här kommer några rekommendationer, mer eller mindre lättsmält.

3 lästips

1. Jag har precis lyssnat på Sofie Sarenbrants första bok om Emma Sköld,
så nu ska jag ta mig an den andra. Gillar bokserier!
2. Och så älskar jag ju att läsa om resor, så jag har därmed helt fastnat för
Aways egna tidning “Here Magazine“.
3. Intervjuer är alltid kul! Och särkilt med coola personer som man ju dessutom
känner, Her Way har intervjuat Malmöblondinen Lina.

July 13, 2018

Friday mix

Nu är det heeelg, tänkte att alla inte riktigt har koll på det eftersom vissa har semester o så? Då har man ju helg hela tiden. Nåväl! Inte jag, och jag har inte helg heller egentligen, eftersom jag ska jobba imorgon… Men det blir KUL! Hör på det här: min kära vän Lina och hennes man Andy håller bröllopsfest (som jag alltså ska plåta), och den startar ungefär samtidigt som Sverige möter England. Lina är gift med en engelsman.
Trevlig helg gott folk!

/

It’s weekend guys, I figured some of you might not know if you’re on a holiday, when it’s weekend every day. Oh well, for the rest of us it’s weekend, and, well, I will be working tomorrow but it’s going to be FUN! My dear friend Lina and her husband Andy is hosting a wedding party (which I’m documenting), and it starts pretty much at the same time as Sweden plays England in the world cup. Lina is also married to an Englishman. Say no more. 
Happy weekend kids!

July 6, 2018

Dream home – Mallorca

Ska vi ta och drömma oss bort en stund? Till den här villan på Mallorca t ex? Ja, bra.

Now let’s daydream for a bit shall we? And go to this villa on Mallorca for example? Ok good.

Stället är på 300 kvm med en lika stor terrass, så en kan fläka ut sig så att säga. Och den är renoverad av danska Bente och Mikkel Tang-Henriksen vilket förklarar den mycket smakfulla inredningen.

The house itself is 300 sqm with a terrace just as big, which means there’s plenty of space to cruise around at. And it’s renovated by Danish Bente and Mikkel Tang-Henriksen which explains the very tasteful interior.

Det finns 4 sovrum, så är man några stycken finns det all möjlighet i världen till både häng tillsammans och till att dra sig tillbaka till sitt. För jo, villan kan man hyra serrni.

There’s 4 bedrooms, and if you’re a bigger group of people there’s definitely potential to both socialise and be private. Because yes kids, this villa is available to rent. 

Förstår ju inte hur man skulle kunna lämna det dock?

I don’t understand how one would be able to leave though? 

Jag är ganska säker på att projekt hyra-Villa-Son-Font-nästa-år-med-vänner-bollen är i rullning…
Här kan ni se fler bilder och här kan ni även läsa mer om detta drömmiga ställe.

I’m pretty sure the project “rent-Villa-Son-Font-next-year-with-friends” is created… 
Find more pictures here and read about this dreamy place here

July 6, 2018