Friday mix

En vecka och workshop i Barcelona äro snart till ända, och det har varit fantastiskt kul, utmanande och lärorikt. Pia är så inspirerande och generös, vilket har gjort att jag fått den boost och pepp jag strävade efter när jag anmälde mig.
Nu längtar jag hem till min bästa person, så det blir skönt med helg och ta det så lugnt som möjligt för att smälta alla nya intryck och den kunskap jag fått på köpet. Glad fredag!

One week and a workshop in Barcelona is coming to an end, and it’s been superfun, challenging and rewarding. Pia is so inspiring ang generous, which gave me the boost I was aiming for when I signed up. I can’t wait to get home to my best person and to chill for the rest of the weekend to just digest the impressions and knowledge I got along the way. Happy Friday! 

October 25, 2019

Three recommendations

Hej i höstrusket! Här kommer en rekommendationslista för mörka, mysiga oktoberkvällar:

1. Emma Hambergs senaste bok
Resten av allt är vårt, hennes senaste, lyssnade jag ut på några dagar. Jag älskar hennes böcker och sätter hon läser upp dem på. Går bara runt och myser med henne i öronen, och hennes sätt att skriva på är fyllt med humor och djup. Läs!

2. Serie – Lyckomaten, SVT
Varje gång någon tar upp matens betydelse för hälsan blir jag så lycklig. I detta fallet är det Tareq Taylor (mest fantastiska kocken som finns? I think so.) och Sofia Ståhl som håller i programmet. Det är pedagogiskt, inspirerande och… enkelt: laga mat från grunden och prioritera dig själv. Self-care alltså.

3. Serie – After Life, Netflix
Jamen ni vet, det är ju höst och därmed serietider, så här kommer ännu en serierekommendation med Ricky Gervais i huvudrollen. Och detta ÄR så bra. Den är djup, humoristisk, sorglig och fin på samma gång.

Bilder via Ouur och Pinterest.

October 16, 2019

Short report

Godmorgon och hej! En kort summering kring livet just nu: jobb och pendling. Så jag har kommit alldeles av mig från både mitt vanliga liv och min träning, det blir så när jag pendlar, att all energi stannar kvar på tåget när jag hoppat av, och jag märker sådan skillnad på inre känsla och humör, så jag hoppas kunna fasa in det i rutinerna snart igen. En joggingtur i Smålands djupaste skogar blev det i helgen åtminstone, det var ljuvligt. Kallt, soligt och friskt. Och en sagolik skog, naturens påverkan på själen alltså, otrolig.

Hoppas på en repris till helgen. Glad onsdag kamrater!

October 9, 2019

A cosy lake house

Det här lilla ljuvliga boendet har legat i min inspirationsmapp sedan jag korsade dess väg på Jotex. Och jag tycker fortfarande det är så oerhört vackert, stillsamt och mysigt.

Här vill en ju hänga hela hösten, i närhet till naturen under dess säsongsförvandling.

Och brasa, drömmen om att ha en brasa just nu blir liksom oundviklig.

Stugan finns tydligen i Alingsås, bra natur, och arkitekturbygge, där uppenbarligen!

October 1, 2019

An early morning in Piemonte

Några små guldkorn från sista morgonen i Piemonte för ett par veckor sedan – att gå upp i ottan på denna plats gav en ljus-belöning varje gång.

Så vackert och stillsamt på Villa la Madonna.

Och vi hann avnjuta deras fullkomligt underbara frukost innan vi skulle fara vidare hemåt. Får ett innerligt längt tillbaka denna regniga fredag. Tack igen för i år, ännu en oförglömlig resa!

September 27, 2019