Som ni säkert redan sett så har ju de här två proffsen flanerat runt i bloggen tidigare när vi träffades i Los Angeles i november. Alexandra (till vänster i ovan bild) och Anja brinner för hälsa och träning, och via sina bloggar på Elle.se motiverar och inspirerar de andra till mer rörelse i livet. Och den här duon har onekligen mycket på gång även framöver.
Men vi tar oss tillbaka till LA en stund, för det var där vi möttes för första gången, och vi har en gemensam nämnare, ELLE, även om jag och Alexandra hörde talas om varandra via vår gemensamma vän Hannah, och så plåtade jag Anjas vackra yogamattor när jag var på Bali för ganska exakt ett år sedan. Spridda kontaktskurar alltså. Vilket gjorde det så himla fint att äntligen få ses på riktigt, och dessutom få tid att hänga lite mer, så jag tycker vi tar en liten pratstund med dessa drivna skönheter!

— Så, hur lärde ni känna varandra? 
Anja: Alexandra raggade upp mig på Instagram, bjöd på en kaffedejt som varade flera timmar and the rest is history. Typ så. 
Alexandra: Jag började följa Anja på Instagram på grund av att jag tyckte att hon verkade skön, så pass skön att jag typ tänkte att jag ville bli kompis med henne. (Men reserverade mig för att Instagram-Anja kan vara en illusion och att jag ”better vara vaksam” för man vet ju aldrig…) En tid senare satt vi hos våra frisörer på House of Egoista (det här vet Anja inte om) men först där och då bestämde jag mig för att hon verkade skön på riktigt och att bjuda ut henne på kaffe.

— Om man följer er via ELLE.se och Instagram så är det ju väldigt tydligt att ni brinner för hälsa och träning, har ni alltid gjort det? 
Anja: Verkligen inte, både träning och intresset för hälsa kom in ganska sent i mitt liv. Jag har alltid älskat mat men kanske inte varit så medveten kring vad jag stoppat i mig. Det var först för 6 år sedan, ett år in det glada sambolivet, när vågen visade 8 kilo plus som jag fick en väckarklocka och började intressera mig för träning och allt däromkring.
Alexandra: Jag har verkligen alltid haft ett stort intresse för hälsa och träning. Spelade tennis fram till att jag var 16, året efter jag slutade med den, började jag instruera Boxercise på Tinas gym i Ulricehamn och har sedan den dagen alltid varit förknippad med träning. (Den som folk lättar sina hjärtan till, runt varför det är svårt att komma igång med träning, den som folk ber om tips och råd på hälsotemat.)

— Med tanke på ert briljanta tänk kring Sustainable Shapes, som jag personligen finner extremt motiverande och ja, hållbart, så känns variation viktigt. Hur kan en träningsvecka se ut i era liv? 
Anja: Jag tränar Alexandras Night Fight-klasser två gånger i veckan, varvat med styrketräning och löpning. Är en periodare när det kommer till träning, ibland blir det mer yoga och ibland ingen alls, men styrketräning och kampsport har jag svårt att släppa.
Alexandra: Jag varierar min träning med hjälp av årstid. Även om jag både springer och styrketränar hela året får strykan större utrymme och blir tyngre medan dosen löpning blir mindre på vintern, på sommaren blir det tvärtom lättare mer blåsig styrka i mindre dos på sommaren och mer löpning. Utöver det brukar jag gilla att få till en tre-veckors-surf resa på våren, då ger jag yogan stort utrymme, gillar även att åka snowboard och längdskidor på vintern.

— Träning kan ju alltid utvecklas även om man som ni redan är i toppform, hur når ni nya höjder om ni vill utmana er själva? 
Anja: Jag har ju lyxen att ha en bästa vän som även är PT och som utmanar mig hela tiden. Jag motiveras också genom att testa nya saker och utmana mig genom att t.ex. anmäla mig till ett lopp som gör att jag måste växla upp löpträningen.
Alexandra: Jag gör precis som Anja och försöker anmäla mig till lopp, gillar att ha ett riktigt långt lopp, det blir mycket roligare att planera och sköta träningsupplägg för löpningen då. Sen älskar jag att planera nya styrkeupplägg, leta nya smarta upplägg och övningar, det håller mig motiverad, påläst och utmanad.

— Och i samband med att nå nya höjder så gör även era företag det, några spännande planer i antågande? 
Anja: Vi har mycket spännande på gång under våren där vi kommer jobba ännu tätare ihop. Vi börjar med att kicka igång året med vår Drömhelg som vi arrangerar i Stockholm. Ett dygn fyllt med träning, inspiration, god mat, workshops och massa feel good.
Alexandra: Utöver det har vi precis spikat ett projekt som vi lanserar den 1:a januari. Det är ett projekt som funnits med i tankarna det senaste året, känns otroligt pepp att vi ÄNTLIGEN är på banan med det. Tror att det kommer bli det riktiga startskottet på oss i form av twin-duo. Haha.

— Bra start på 2018 alltså! Nu var vi ju i LA vilket är helt otroligt härligt under november månad, vad är annars bäst med Los Angeles förutom klimatet (och hotellen ni bodde på)?
Anja: Maten, ljuset, variationen och människorna! Jag känner mig alltid så välkommen i LA och älskar att det känns som flera små städer i en, alla stadsdelar skiljer sig så mycket åt och jag uppskattar skillnaden mellan glammiga Hollywood, ruffa downtown och avslappnade Venice.
Alexandra: Det bästa med LA är det vackra ljuset och att det finns inspiration i varenda gathörn, utöver det känns det alltid som att man har varit i typ 5 olika städer trots att man enbart byter stadsdel, det är en känsla jag gillar. Jag tycker personligen att LA växer ju fler gånger man är där, var inte beredd på hur sjukt jäkla stort och speciellt det är när jag var där första gången, så föll inte pladask, men fick inte heller nog.

— Har ni några andra drömresemål?
Anja: På min bucketlist står Kapstaden, Nya Zeeland och Bali. Hoppas kunna pricka av något av dem under 2018.
Alexandra: Jag är otroligt taggad på Brasilien, Jag skulle vilja vandra Inkaleden och sen vill jag tillbaka till Afrika (var där när jag var 9), Kenya och Tanzania för att kolla djur.

5 snabba i Los Angeles:

1. Bästa frukoststället?
Anja: Butchers Daughter and och nya favoriten Great White Venice
Alexandra: Såååå tråkig, jag säger samma.

2. Och middag? 
Anja: Gjelina på Abbot Kinney, allt från atmosfär till drinkar och mat får fullpott av mig. Världsklass! 
Alexandra: Jag älskar THE IVY, LA klassiker och en must do.

3. Bästa träningsformen/stället? 
Anja: Tycker alltid yoga är bäst i LA, här erbjuder nästan alla studios hot vinyasa vilket jag älskar. Och det finns så många roliga varianter, t.ex. hip hop yoga på Y7 Studio
Alexandra: Kampsportsklubbarna. Du kan hitta allt ifrån lyxiga studios där handskarna luktar viol till coola små klubbar där man väntar på att Rocky kliver in vilken sekund som helst.

4. Bästa butiken för uppdatering av träningsgarderoben?
Anja: Lululemon har ju alltid kläder i toppklass och utbudet är betydligt bättre i USA än i Sverige. 
Alexandra: Jag kan inte låta bli att smita in på adidas originals på Melrose Ave eller Abbot Kinney.

5. Något ni alltid unnar er i LA?
Anja: Jag är ju svag för en riktig blow dry, något jag alltid unnar mig. Och gärna både mani + pedi också, det känns så LA!
Alexandra: Jag unnar mig alltid för mycket av allting när jag är i LA. Ej bra.

5 snabba i Stockholm:

1. Bästa frukoststället?
Anja: Nybrogatan 38 är min ständiga favorit, deras meny är underbar.
Alexandra: Pom & Flora, jag är där pinsamt mycket, ligger precis vid Kalvhagen, klubben jag hyr in mig på.

2. Och middag? 
Anja: Nyöppnade TAKO känns otroligt lovande – snyggt och grym mat.
Alexandra: La Vecchia Signora.

3. Bästa träningsformen/stället? 
Anja: Alexandras Night Fight förstås. Och BE.CORE för äkta LA-feeling i Stockholm.
Alexandra: Haha, Night Fight, lätt. Och mina egna styrkepass (hybrishatten är på). Men, den absolut snyggaste träningsstudion jag har varit på är Stockholms Pilatescenter.

4. Bästa butiken för uppdatering av träningsgarderoben?
Anja: Adidas butik är svårslagen och skapar major vill-ha-begär. 
Alexandra: Jag tänker inte hitta på ett annat svar bara för att, så säger samma och adderar att Lululemon är en mysig butik, med stans härligaste personal.

5. Bästa vardagslyxen?
Anja: Frukostdejt på Nybrogatan 38 eller långlunch Riche
Alexandra: Gå på massage, dricka bubbel till lunch och middag på en tisdag samt sova till 10 på en onsdag

TACK bästa ni för alla klokheter och skratt!
Och eftersom vi tyckte det var så himla kul att jobba ihop så kommer ni få se mer av dessa stjärnor i framtiden, var så säkra, ganska snart dessutom!

Leave A

Comment

[…] Hur som! Hanna gjorde en intervju med oss som är så mysig så jag tycker ni ska läsa. Jag valde att lyfta ut våra 5 favoriter i Stockholm här nedan, men hela intervjun hittar ni här. […]
Reply