Det som är så fint med att jobba som fotograf är att man får träffa så väldigt många olika personer. Och när man dessutom klickar med personerna så uppstår magi, och det är alltid det jag försöker fånga på bild. När jag mötte upp Ida och Miranda en varm maj-dag (ok jo, alla maj-dagar var varma) i Göteborg kändes det rätt från första sekund. Det här är två personer med helt fantastisk energi och livsglädje, och de sparar inte på krutet när de sprider kärlek och klokheter omkring sig, både via deras Instagram och podd – Sessan & Skatan.

Under den effektiva men ack så korta timme som vi hann hänga knäppte vi av ett gäng bilder och kände att det här var en lovande kombo, så i augusti möts vi igen, i Italien, dit de styrt upp träningsresa och jag får äran att fotografera! Men först ska dessa två smarta och starka kvinnorna få besvara några frågor så även ni får veta lite mer: 

Ida B Olsson
Bor: Båstad.
Gör: Träningsprofil som vill inspirera till hälsa och välmående.
Ålder: 36.
Familj: Hunken sedan 18 år, Stella 9 år, Charlie 6 år.
Min bästa vardagslyx: Att mysjogga tidigt en morgon och
doppa mig i havet och sedan dricka kaffe på bryggan.

Miranda Jansson
Bor: Göteborg
Gör: Konsult inom digital PR och en riktig Skata
Ålder: 35
Familj: Gift med SnyggJens, Malte 9 år, Juni 7 år.
Min bästa vardagslyx: Att glida runt i sidenkaftan
i mataffären. Så fel och så rätt på samma gång.

— Så, hur lärde ni känna varandra? 
Ida: Hon flög in i mitt liv som en virvelvind en vårdag i april 2014 på en gemensam väns möhippa. Love at first sight som bara växer sig starkare och starkare. Vi fann varandra via kemin som uppstod i vår dynamik. Vi är totalt olika men ändå som magneter som passar så väl ihop.

Mira: Kärlek från första stund. Fast det var Ida som kom in som en virvelvind. Lite sen till möhippan dessutom. Redan vid vårt första telefonsamtal började vi fylla i varandras meningar. Pratade dock inte så mycket, skrattade mest. Vi är väldigt olika och vi har aldrig försökt bli lika. Bara accepterat, respekterat och älskat.

— Hur kom det sig att ni startade en podd ihop? 
Ida: Jag ville jobba mer med Miranda och att vi skapade något tillsammans som också syntes och hördes utåt. Annars har hon mest varit behind the scenes… Detta är vår lilla gosegris tillsammans. Sen gillar vi att lyfta andra. Vi vill förmedla något sunt och härligt. Utan pekpinnar eller bajsnödighet. Bara massa kärlek!

Mira: Konsumerar själv väldigt mycket podd och Ida och jag hade pratat om det länge innan den blev verklighet. Podd känns så rakt och ärligt på något sätt. Inga filter utan lite mer djup.

— Personligen älskar jag er ärlighet och hur ni bjuder på er själva i podden, men framför allt ert kloka och sunda tänk kring vardagslivet generellt, att inte ta allt på så stort allvar. Vad är det bästa med vardagslivet för er?
Ida: Att faktiskt trivas med sig själv och de val man gjort i vardagen. Jag gillar rutiner och struktur. Jag gillar också att vara spontan och kunna njuta av livet. Men att jag i vardagen alltid umgås med de jag älskar mest och sysslar med de sakerna som jag älskar att göra.

Mira: Vardagen är liksom det som sätter guldet på guldkanten. Både Ida och jag älskar vår vardag och att uppskatta de små sakerna i livet. För även när vardagen är tuff och grå så är det trots allt det som sätter nyanserna. Var det inte Alfons Åbergs pappa som sa ”man måste ha tråkigt ibland för att veta hur det känns när det är roligt” och har man den inställningen så blir även det tråkiga roligt :)

Ida du sprider ju en massa välbehövlig energi och inspiration via ditt instakonto, vart hämtar du själv din kraft och styrka ifrån?
Ida: Från Miranda, Hunken, barnen och alla mina fina omkring mig. I min yoga, i min mysjogg, under mina resor, med en kopp kaffe på bryggan… Små små stunder men också stora moments som fyller mig med energi!

— Är hälsa och träning något du alltid brunnit för eller något som successivt vuxit fram? 
Ida: Helt klart alltid funnits där. Men än mer balansen i att också kunna lata mig och njuta av allt annat. Jag älskar att röra på mig! Men jag älskar också ett glas rött med en god pasta en fredagskväll i oktober med min man. Känner ett kall och ett ansvar att förmedla hälsa som en sak du får hitta din egen balans i. Men att det inte är ett straff. Det är en investering och en belöning.

— Och Mira du som har tusen bollar i luften, vad inspirerar dig och hur håller du tungan rätt i mun med så mycket spännande på gång samtidigt?
Mira: Vad många inte vet om mig är att jag under lång tid levde med en rädsla för att hela tiden göra fel. Det resulterade i att jag aldrig gjorde någonting alls. När jag gav upp det där “med att ha tungan rätt i mun” så insåg jag att tungan bara kan vara precis där den är. För även när det blir fel så lär man sig alltid något. Att inte stoppa mig själv på grund av rädsla är en av nycklarna till allt jag gör. Våga testa! För det värsta/bästa som kan hända är att du lär dig något nytt.
Inspirationen finns överallt. I människor jag träffar, platser jag besöker, Sessan (Ida), familjen eller när jag lägger undan mobilen och bara släpper tanken fri.

— Berätta om dina kaftaner!
Mira: En till liten bebis som jag driver tillsammans med min partner Pernilla Eriksson. De Moy Collection är lyxiga “Beach & Pool cover-up” i siden (i undantagsfall spets el strukturmaterial). Vi jobbar i limiterade upplagor och lägger stor vikt vid hantverket. Pernilla är en fantastisk mönsterkonstruktör med lång erfarenhet som kan stoppa mig när jag svävar ut för långt eller ge liv åt en vision. Vi ville göra en ganska ”osvensk” produkt som får oss att drömma. En produkt som får oss att bli lite mer Diana Ross.

— Slutligen, vad händer härnäst?
Ida: Podden ska fortsätta! Vi ska göra fler roliga resor, träningsresor och har idéer om att komma ut i landet och träffa våra lyssnare. Vi älskar dom!

Mira:  Mer Sessan & Skatan åt folket i en massa olika former. Men det enda som är säkert är att vi kommer skratta mycket och att en av oss kommer träna.

5 snabba:

Ida:
1. Bäst med Båstad?
Havet.
2. Här äter jag helst frukost:
På bryggan.
3. Bok jag läser i sommar:
Syndabocken av Sofie Sarenbrant.
4. Detta lägger jag på grillen:
Halloumi.
5. Någon sommarresa?
Smögen och Nice.

Mira:
1. Bäst med Göteborg?
Närheten till havet. Och göteborgare.
2. Här äter jag helst frukost:
Äter helst nudlar el ruccola i soffan på altanen med solen i ansiktet.
3. Bok jag läser i sommar:
Syndabocken av Sofie Sarenbrant eller en självbiografi om någon intressant filur. 
4. Detta lägger jag på grillen:
Halloumi eller spetskål.
5. Någon sommarresa?
Mallis och Flatön… Och Båstad så klart!

Tusen tack underbara ni! Jag ser så fram emot att göra fler projekt ihop mer er!
Och om ni som jag vill bli inspirerade och peppade till mer njut och rörelse i livet så hittar ni dessa stjärnor via länkarna nedan.

podden / idas instagram / miras instagram

Leave A

Comment