I onsdags blev jag bjuden hem till Peter, hans man (som förvisso var i Sverige) och deras hund Olga på en drink efter jobbet. Peter är dansk och bosatt i Lissabon sedan ett gäng år tillbaka, och äger således lägenheten jag hyr över vintern. Han är en oerhört kreativ själ med så mycket kunskap att jag tog till mig av varje ord han sa samt alla tips och råd han gav gällande min nya tillfälliga hemstad.

Olga har förmodligen hört allt redan, men det kändes tryggt att hon låg där i mitt knä och åtminstone låtsades lyssna på vårt Lissabon-och-frilans-dravel. Hon fick dock stanna hemma när vi gick ut för att äta en bit på Tapisco, ett för mig nytt ställe, men hhheeerrreegud så gott! Om inte videon på deras hemsida får er att vilja åka till Lissabon så vet jag inte. (Å andra sidan kryllar det av denna typ av ställen här, sååå vi kanske kan ha något att jobba med ändå.)

Och oavsett om man går på restaurang eller ej, så är den här staden något magisk för mig, den slutar aldrig överraska men samtidigt ge en känsla av att känna sig hemma.

Leave A

Comment