Insåg att jag inte gjort ett enda inlägg från Milano? (Detta räknas ju knappast.) Hur hände detta? Eller hur hände det inte? Milano var ju alldeles fantastiskt? Jag lämnade väl kvar hjärnan där nere kanske. Vi får väl helt enkelt kalla det en nostalgi tripp, så här en dryg månad senare…

Här är 75% av gänget som snittade på 20 000 steg per dag i stan (så enkelt det är att ändå lämna boendet på morgonen och sedan komma hem framåt kväll utan att ens förstå hur långt man gått tills man kommer hem? För då känns det vill jag lova, särskilt i alldeles för varma skor.) I bild ser ni i alla fall mig, Sofie och Helena! Vår kära Annie tog den mycket väl inramade bilden.

Men så mycket vi hann se och uppleva! Blev så inspirerad att sinnena höll på att explodera.

Ett av tipsen får bli det här lunchstället, Fishbar, ganska lugnt och skönt trots att stan myllrade av folk eftersom det var designvecka. Kan också berott på att vi åt en ganska sen lunch…

Jag blev nog mest förtjust i HAY’s utställning, i de mest spektakulära lokaler! Det var första gången för mig i både Milano och denna omtalade designvecka, de andra tjejerna hade rutin på det hela, så det var skönt att bara kunna hänga med. Men det var något ovant i att få gå in i alla dessa ståtliga byggnader och skrota omkring bara och kolla på allt vackert? Helt gratis liksom?!

Hermés färstarka statement var också så cool, lite mer diffus enligt mig själv som orutinerad besökare men helt otroligt fint uppbyggd.

Jag och Sofie passar på att sätta oss en liten stund innan vi ska vidare på nästa ståhej. Som t ex Louis Vuittons tak fyllda av små små… fjärilar? Som skulle vara travel objects? (Vad är ens det?) Fattade ej. ihopknåpade av skinn i alla fall. Lite pill med det skulle jag tro?

Ett middagstips då? Det får bli El Tombon De San Marc som vi åt på sista kvällen, och eftersom detta känns som trehundra år sedan så minns jag inte vad vi åt, men minns att det var gott!

Sånt här gillar jag, konkreta grejer man kan inspireras av. Sofistikerad inredning och coolt kakel till exempel.

Och det här, den knasiga Aesop butiken samt en helt ljuvlig ljummen kväll i Italien.

En så himla fin resa som överträffade mina obefintliga förväntningar, tack Sofie, Helena & Annie för alla skratt och otroliga effektivitet och organiserande!

3 Milano tips:

1. Frukost är inget för italienare, så lägg krutet på att hitta bra lunch- och middagsställen. Och ta en drink på Bar Basso.
2. En av kvällarna köpte vi hem massa god ost, nötter, bär och vin som vi åt på balkongen, sparar både på plånbok och ömma fötter.
3. Området kring kanalen i Navigli, flera ställen att sätta sig ner för en Aperol Spritz och titta på folk i solnedgången.

Leave A

Comment