Igår när mitt schampo tagit slut och jag fick gräva fram mitt resekit från Bali så insåg jag hur mycket dofter påverkar en. På en bråkdels sekund var jag tillbaka här, på Surflodge Limasan.

Yesterday when I had run out of schampoo I had to dig out my travel kit from Bali, and I realized how much scents affect you. In a fraction of a second I was back here, at Surflodge Limasan

Dessa trotjänare hängde med samtliga veckor, men för mitt krölliga hår är schampot något torrt (även om den ska vara för just torrt hår?), och nej jag får inget snyggt saltvattenhårsvall av det. Tillsammans med hårmasken och tillhörande balsam blev det dock bra, men eftersom jag inte nödvändigtvis vill spendera timmar i duschen då nöjde jag mig med att använda bara balsam, och kombinationen ett par tre gånger.

These companions kept me company during the weeks, although for my curly hair I felt the schampoo was kind of dry (even if it’s developed for dry hair?), and no, that does not give me a saltwater-surfy-cool-hair. Together with the hairmask and conditioner it’s a winner though, but since I don’t want to spend three million hours in the shower, I settled for using only the conditioner, and the combination of the three a few times.Jag brukar för övrigt alltid ta med mig en ny doft till platser jag ska vara länge på, och så använder jag den doften endast där. Några månader senare och du är vips tillbaka på platsen när du känner just den lukten. Och minnena är knivskarpa! Jag testade dra fram Rio-parfymen när jag ändå var igång och började nästan lipa.
Testa själva – använde ni samma parfym i somras som ni gör nu? Om inte, plocka fram sommarparfymen och se vad som händer.

I usually always bring a new scent to places I tend to stay for a while, and then I’m using it only during that time. A few months later you can easily remember what that place was like just by smelling the scent you were wearing. And the memories are clear as a bell. I tried smelling my Rio-perfume as I was going and almost started weeping.
Try it out – are you using the same perfume you were wearing during the summer? If not, smell the scent you wore last year and see what happens. 

Leave A

Comment